Bemutatkozás

Közvetlenül a Közös Önkormányzati Hivatal szomszédságában, nem messze a kertvárosi iskola és a kertvárosi óvoda épületétől – a város központjában található a Táti Kultúrház és Könyvtár, melynek épülete 1990-ben készült el.

A Kultúrház (helyi) önkormányzati költségvetésű intézményként szervezi és irányítja a városban szerveződött kulturális közösségek munkáját, megnyitva ezzel a közösségi kultúra lehetőségeit – művelődési, szórakozási alkalmakat kínálva.

Munkájával, melyet a város intézményeivel, civil szervezeteivel, egyesületeivel, művészeti csoportjaival szorosan együttműködve végez, a város társasági életének központja.

Úgy érezzük intézményünk – szerteágazó kultúra közvetítésével – fontos és meghatározó szerepet játszik városunk életében.
Intézményünkben működik a városi könyvtár, a teleház és egy kiállító helyiség, a Táti Galéria. Mi fogjuk össze, szervezzük a város kulturális életét, helyet biztosítunk különböző civil szervezeteknek, rendezvényeiknek, segítjük munkájukat. Többek között társadalmi, családi és művészeti rendezvényeket tartunk. Családi és egészségügyi programoknak adunk helyet, segítjük az iskolák, óvodák munkáját. Részt veszünk a helyi TV műsorának, a város közéleti lapjának, a Táti Walzernak, valamint a város honlapjának szerkesztésében, amely utóbbiak a Digitális Jólét Ponton kapják meg végső formájukat.

Igazgató: Hámos László