Táti Mazsorett és Formációs Tánccsoport

Történet

A táti Kultúrház mazsorett csoportja 1991-ben alakult. A Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar szoros baráti kapcsolatot alakított ki a bajorországi Schrattenbach település zenekarával, akik 1991-ben látogattak el hozzánk. Viszonozni akarták az ő szívélyes fogatatásukat, ezért nem csak zenével, hanem tánccal is szerettek volna kedveskedni nekik. Mivel a fúvószenéhez leginkább – az akkoriban még kevésbé népszerű és ismert – mazsorett tánc illett, ezért Kátai Ferencné a kultúrház igazgatója megalakította az első táti mazsorett csoportot, ami 25 fővel kezdett el működni, nagy lelkesedéssel.
Meg kell említeni Holubné Kogler Katalin táncpedagógus nevét, aki az első koreográfiát készítette és tanította be.
Később Udvardiné Kollár Ildikó vette át a csoport vezetését, aki három évig volt velük. Ez alatt az idő alatt már nagyon szép sikereket ért el a csoport. Többször jártak külföldön: Ausztriában, Németországban, de itthon is nyílt lehetőségük fellépésre.
A következő időszak Hasenbech Melinda és Schalk Tímea nevéhez fűződik. Melinda távozása után a csoport vezetésével kapcsolatos teendőket egészen 2019-ig Schalk Tímea látta el. A csoport létszáma a kezdeti 25 főről közel 100 főre növekedett.
Több korcsoportban dolgoznak:
Mini A, Mini B, Kadét A, Kadét B, Felnőtt.
Repertoárunkon megtalálhatók a klasszikus mazsorett, menettánc mellett a show táncok is. A csoport kellék és ruhatára minden évben gazdagodik a közönség legnagyobb tetszésére.
A rengeteg hazai fesztivál és verseny mellett már egyre többször hívják őket külföldre is. Például 2003-ban, Olaszországban (St. Leonardban), egy uniós versenyen show tánc kategóriában a táti zenekarral együtt 3. helyet értek el. 2005-ben a csolnoki zenekarral vettek részt egy Németországban rendezett versenyen, ahol fergeteges sikert arattak. Szintén 2005-ben látogattak el a németországi Buseck-ba, (Tát testvértelepülése), ahol a három nap alatt három helyszínen léptek fel a formációs tánccsoporttal együtt. A csoport 2006-ban ünnepeli megalakulásának 15. évfordulóját. Ugyanebben az évben nyílt lehetőségük arra, hogy a táti fúvószenekarral elutazzanak Máltára, Sliemába, ahol egy fesztiválon vettek részt! 2012-ben Franciaországba és Belgiumba látogattak. Eleget tettek egy erdélyi meghívásnak. Az olaszországi Perugia után Horvátországban mutatkoztak be egy fesztiválon. Rendszeresen fellépnek külföldi testvértelepüléseik rendezvényein is.

Csoportvezetők: Filip Dóra, Szabó Noémi, Kovács Kata, Filip Sára

A Formációs Tánccsoportról

2001-ben a mazsorett csoport lány tagjai, fiúkkal kiegészülve hozták létre a Formációs Tánccsoportot.
A kezdeti 12 fős létszám kezdetben megduplázódott, majd a felnőtt csoport mellett elindult a kadét formációs csoport is.
Repertoárjuk standard és latin táncokból áll.
Állandó résztvevői a városi rendezvényeinek, de szívesen tesznek eleget a környező településekről érkező meghívásoknak is.
Láthatjuk őket bálok megnyitói, céges rendezvényeken, fesztiválokon.

Egyesület

A csoport 2021. augusztustól egyesületi formában működik tovább Táti Mazsorett és Formációs Tánccsoport Egyesület néven.

Megyei Érték

A Táti Mazsorett és Formációs Tánccsoport 2017. óta tagja a Komárom-Esztergom Megyei Értéktárnak.

Elérhetőség:

Filip Dóra
Mobil: 06 30 877-6715

Szabó Noémi
Mobil: 06 30 305-6693

Facebook: https://www.facebook.com/tatimazsorettesformaciostanccsoport

 

Képgalériák:

2012. Franciaország – Belgium
2011. Pünkösd
2010. Oppenrod
Olaszország 2010
Mazsorettek
Formációs tánccsoport
2010. Újévi koncert
2009. Esztergom – Széchenyi tér
2009. máltai vendégzenekar fogadása Dorogon
2009. Pünkösd
2008. Molln
2008. Pünkösd
2007. Pünkösd
2006. Újévi koncert
2006. Málta
2005. Pünkösd
2004. Olaszország
Reklámfilm forgatás
Anno

Videók:

A felvételt készítette: Kovács Sándor.


A felvételt készítette: Kovács Sándor.


A felvételt készítette: Kovács Sándor.


A felvételt készítette: Kovács Sándor.


A felvételt készítette: Kovács Sándor.


A felvételt készítette: Kovács Sándor.


A felvételt készítette: Kovács Sándor.


A felvételt készítette: Kovács Sándor.