DJP bemutatkozás

Új, korszerű info-kommunikációs technológiai eszközök és új szolgáltatások, oktatások várják a látogatókat.

2018. október 3-án laptopok, tabletek, okostelefonok, multifunkciós nyomtató, projektor és nyílt wifi hálózat került telepítésre a Kultúrház emeletén található számítógépes teremben (eddigi nevén Teleház, mostantól Digitális Jólét Program Pont).

Tát Város Önkormányzata Kultúrház és Könyvtár pályázott és sikeresen nyert a „Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése” elnevezésű, GINOP-3.3.1-16-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében megvalósításra kerülő „Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése” című pályázati kiíráson.

Mivel nyújt többet a Digitális Jólét Program Pont (röviden DJP Pont) a Kultúrházban eddig megtalálható szolgáltatásoknál?

Egyrészről a program segítségével az eddig használt, elavult számítógépeket korszerű laptopokra cserélhettük. Megjelentek a kínálatban olyan új eszközök is, mint a tablet, okostelefon, multifunkciós nyomtató, projektor.

Másrészről a program tartalmazza, egy, a Kultúrházban dolgozó személy DJP Mentor képzésen való részvételét, melynek elvégzése után a kolléga kifejezetten az idősebb generáció célcsoportja számára tart foglalkozásokat.

Ezen foglalkozások (gyakorlati órák) keretében az idősek elsajátíthatják a számítógép használatát, megismerkedhetnek a tablet és okostelefon nyújtotta előnyökkel, illetve eligazítást kaphatnak az internet világáról, egyaránt annak hasznos oldaláról és veszélyeiről.

A gyakorlati órákon való részvétel ingyenes lesz és várhatóan november elejétől indulnak kiscsoportokban (3 fő). A jelentkezéseket folyamatosan várjuk elérhetőségeinken. (Természetesen nemcsak az idős, hanem bármely korosztály jelentkezését várjuk, de az első időszakban az idősebbek célcsoportja élvez előnyt ezen szolgáltatásnál.)
Előzetes jelentkezésre van lehetőség, melynek során nevét, születési évét és telefonszámát (ha van, akkor e-mail címét) szükséges megadni, így értesíteni tudjuk a gyakorlati órák indulásáról.

Jelentkezés és további kérdések esetén Szilágyi Péter, DJP Mentor ad további felvilágosítást:
Szilágyi Péter
E-mail: szilagyipmiklos@gmail.com
Telefon: +36-20-545-19-44
Valamint személyesen a Kultúrházban, nyitvatartási időben.

A DJP Pontra betérő látogatókat ingyenes számítógép- és internethasználattal várjuk, valamint az alábbi fizetős szolgáltatásokkal:  fénymásolás-nyomtatás (színes és fekete-fehér), fotó nyomtatás, spirálozás, laminálás, szkennelés, fax használat, adatarchiválás (CD, DVD), videokazetták digitalizálása, névjegykártyák, szórólapok, plakátok készítése, nyomtatása.

Nyitva tartás:
Hétfő 10 – 16 óráig
Kedd 8 – 16 óráig
Szerda 10 – 18 óráig
Csütörtök 8 – 16 óráig
Péntek 10 – 18 óráig
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Tát Város Önkormányzat Kultúrház és Könyvtár
2534 Tát, Móricz Zsigmond u. 2.
Tel: +36/33/504710
Mobil: +36/30/6647253
E-mail: tatkultur@gmail.com
https://tatkultur.hu
https://www.facebook.com/tatikulturhaz/